دبی، شهری که امروزه با آسمانخراشها، جزایر مصنوعی و هتلهای لوکس شناخته میشود، روزی دهکدهای کوچک و ماهیگیری بود. زندگی مردمان سختکوش این دهکده به آبهای خلیج فارس گره خورده بود و با غوص کردن در این آبها بود که به مروارید دست مییافتند. در سال ۱۸۳۳ شیخ مکتوم بن بطی آل مکتوم به همراه ۸۰۰ نفر از خویشان خود، از امارت ابوظبی به این دهکده کوچیدند و از آن تاریخ دوران حکمرانی قبیلهٔ آل مکتوم و تأسیس شیخنشین دبی آغاز شد.
در اواخر قرن ۱۹ با ورود استعمارگران انگلیسی به منطقه، دبی به یکی از پایگاههای تجاری انگلیس تبدیل شد. این حضور، به تدریج باعث تغییر سبک زندگی مردم دبی شد و تجارت دریایی رونق بیشتری گرفت. در دهه ۱۹۳۰ با کشف نفت فرایند توسعه در سواحل جنوبی و شمالی خلیج فارس آغاز شده بود اما دبی از این نعمت بیبهره بود. در سال ۱۹۵۸ حکمرانی شیخ راشد بن سعید آل مکتوم بر دبی آغاز شد و مسیر توسعه این شهر را برای همیشه تغییر داد.شیخ راشد با درایت و دوراندیشی خود در تاریخ شناخته میشود. دوران او آغاز توسعه زیرساختهایی مثل جاده، آب و برق در دبی بود. تنها یکسال بعد و در ۱۹۵۹ نخستین فرودگاه بینالمللی دبی افتتاح شد. با تلاشهای او بود که دبی به یک مرکز تجاری مهم تبدیل شد. در ۱۹۶۶ بالاخره نفت در دبی هم کشف شد اما این نفت آنقدر نبود که بتواند اقتصاد دبی را متحول کند. دبی در مقایسه با همسایگانش از نفت کمی برخودار بود.
با خروج انگلیس از منطقه در ۱۹۷۱، شیخنشینهای عرب در خلیج فارس تصمیم گرفتند به هم بپیوندند و کشور امارات متحده عربی را تشکیل دهند. دبی نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی این اتحادیه، نقش مهمی در توسعه کشور ایفا کرد. دهههای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ برای دبی پروژههای ساختمانی بزرگی را داشت. هتل برج العرب، یکی از لوکسترین هتلهای جهان است به شکل یک بادبان ساخته شده است در سال ۱۹۹۹ به بهرهبرداری رسید. در سال ۲۰۱۰ برج خلیفه، بلندترین برج جهان در دبی افتتاح شد. در دهه ۲۰۰۰ منطقه گردشگری مارینا در دبی افتتاح شد. همچنین جزایر مصنوعی نخل هم یکی دیگر از پروژههایی بود که دبی رو به عنوان یکی از مراکز گردشگری جهان تثبیت کرد.
در سال ۲۰۰۴، مرکز مالی بینالمللی دبی (DIFC) تأسیس شد؛ این مرکز با ارائهی زیرساختهای حقوقی مشابه کشورهای غربی و تسهیلات مالیاتی، توانست شرکتهای مالی جهانی را به خود جذب کند. بورس کالای دبی (DGCX) و بازار جهانی NASDAQ Dubai در این دهه راهاندازی شدند، که توانستند نقش دبی را در بازارهای سرمایهگذاری تقویت کنند. دبی به عنوان یکی از اولین شهرهای جهان، روی بلاکچین، فینتک، و اقتصاد هوشمند سرمایهگذاری کرد. در سال ۲۰۲۱ میزبان نمایشگاه اکسپو بود که موقعیتی استثنایی برای نشان دادن توانایی دبی در حوزههای نوآوری، فرهنگ، و تجارت بود.
۱۴: به رغم توسعه زیرساختهای سخت و نرم، دبی در سالهای آینده با چالشهای محیطزیستی روبهرو خواهد بود. همچنین نابرابریهای اجتماعی برآینده این شهر به عنوان یک شهر توسعه یافته سایه افکنده است.