معمولاً خانوادههای فقیر تمام بودجه تحصیلی خود را فقط برای یک فرزند، معمولاً یک پسر، سرمایهگذاری میکنند در حالی که برای بقیه کودکان کم میگذارند، چرا این اتفاق رخ میدهد؟ یا چرا نمیتوان کشاورزان را حتی زمانی که میتوانند هزینههای آن را پرداخت کنند، به استفاده از روشهای نوین کشاورزی که میتواند عملکرد آنها را دو یا سه برابر بهبود ببخشد، واداشت؟ این کتاب قرار است پاسخ به سوالاتی از این دست را فراهم کند و راهکارهایی عملی در مقابله با فقر ارائه دهد.
این کتاب حاصل سال ها مطالعه و بررسی جزئیات زندکی فقراست. بنرجی و دوفلو بیش از ۱۵ سال از عمر خود را صرف مطالعه زندگی فقرای روستاهای هند، مراکش، اندونزی و دیکر کشورهای درحال توسعه کردهاند. این دوتن و همکاران آنها با توسعه آزمایشهای میدانی به عنوان روشی مهم برای کشف روابط علی در اقتصاد، رویهای متفاوت برای ارزیابی سیاستهای توسعهای پیش گرفتند.
هسته اصلی این کتاب را میتوان در یک جمله از پیش گفتار خلاصه کرد:«ما باید از تقلیل دادن فقرا به شخصیتهای کارتونی دست برداریم و برای فهم زندگی آنها با تمام پیچیدگیهایش زمان بگذاریم.»
۲۵۵ صفحه بعدی کتاب دقیقا همین کار را انجام میدهد. دراین صفحات، انتخابهای افرادی که با درآمد کمتر از دو دلار در روز زندگی میکنند تجزیه و تحلیل شده است. همچنین این کتاب مباحثی همچون امور مالی، غذا، سلامت، آموزش و برنامه ریزی خانوار در فقرا را پوشش میدهد.
در نهایت نویسندگان این کتاب بر این باورند که بهبود زندگی فقرا در درجه اول به ایجاد تغییرات کوچک در بسیاری از حوزهها مربوط می شود، تغییراتی که نیازی به جنگهای سیاسی بزرگ یا تغییر چشمگیر ساختارهای مالی ندارند.
این مطالب توسط تیم پادکست سکه تهیه شده است و خالی از اشکال نیست، میتوانید در صورت تمایل در بهبود آنها کمک کنید.