معرفی فیلم «کارل مارکس جوان»
فیلم کارل مارکس جوان (The Young Karl Marx) محصول سال ۲۰۱۷، ساخته رائول پک است که نخستین بار در شصت و هفتمین جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد. پک در سال ۲۰۱۶ برای فیلم I’m not your negro نامزد دریافت بهترین فیلم مستند شد. این کارگردان اهل هائیتی که با دغدغهمندی اجتماعی در فیلمهایش شناخته میشود، مدتی وزیر فرهنگ کشورش بود. در این فیلم آگوست دیل در نقش متفکر بزرگ قرن ۱۹ یعنی کارل مارکس نقش ایفا میکند.
«کارل مارکس جوان» در تلاش است تا از طریق دریچه داستانسرایی سینمایی مخاطب خود را با افکار و عقاید کارل مارکس و فردریش انگلس آشنا کند. فیلم درگیر روابط شخصی کارل مارکس با همسرش میشود و اولین رویارویی مارکس و انگلس را به تصویر میکشد. در همین دیدار است که انگلس به دوست جدیدش توصیه میکند که آثار اقتصاددانان بریتانیایی یعنی آدام اسمیت و دیوید ریکاردو را مطالعه کند.
داستان فیلم در ظرف زمانی قرن ۱۹ اروپا روایت میشود. این فیلم تأثیر انقلاب صنعتی بر جامعه را به تصویر میکشد و شرایط بد کار و نابرابریهای اجتماعی را که به نقد متفکران سرمایهداری دامن میزند، برجسته میکند. فیلم با ارائه پرترۀ شخصیتهای تاریخی دیگر مانند پیر جوزف پرودان و ویلهلم وتلینگ بینشی از ایدئولوگهای آن زمان ارائه میدهد. این تعاملات به غنای بافت تاریخی فیلم کمک میکند.
نقطه اوج این فیلم قطعاً نگارش مانیفست کمونیست از سوی کارل مارکس و فردریش انگلس است. در پایان فیلم انگلس به شکلی شورانگیز مانیفست کمونیست را به اعضای «لیگ عدل» معرفی میکند. او با پرسش از شعار معروف این گروه آغاز میکند و میپرسد «آیا همه مردان بردارند؟» در ادامه با تاکید بر افتراق و پافشردن به ستیز بین کارگران و مالکان میگوید کارگران و مالکان برادر نیستند بلکه دشمن هستند. در نهایت آنان «لیگ کمونیست» را بنا میگذارند.
این مطالب توسط تیم دانشجویی پادکست سکه تهیه شده است و خالی از اشکال نیست، میتوانید در صورت تمایل در بهبود آنها کمک کنید.